Om föreningarna i enkäten

De 2535 föreningar som besvarat enkäten finns utspridda över hela landet och har stor spridning i sin verksamhet. Vi vet inte om det är ett representativt urval.

Vi frågade hur många medlemmar föreningen har. Svaren påverkas av att några enstaka stiftelser och förbund (med föreningar och inte personer som medlemmar) har svarat på enkäten också.

Pajdiagram som visar antalet medlemmar i föreningarna som deltog i enkätundersökningen.

Antal medlemmar i föreningarna som deltog i undersökningen

Det här är andra delen av en rapport om hur föreningar använder webben och vilka behov de ser. Första delen är en sammanfattning av rapporten. Tredje artikeln handlar om vilka kanaler eller metoder som föreningar använder för att locka deltagare till sina evenemang, matcher eller möten.

 


Post scriptum: Detta är en av flera artiklar som rapporterar från en undersökning som utfördes 2010 för att undersöka hur ideella föreningar jobbar med sina webbplatser. Undersökningen var en del i en studie om en paketerad tjänst. Någon fortsättning blev det inte.

Stefan är konsult inom webb, användbarhet och projektledning på Lumano. Och ägare till Lumano. Texter och bilder: CC (BY-SA).

Publicerad i Föreningswebbar 2010 - en undersökning Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*