Etikett: informationsarkitektur

Taxonomi för AvestaPolarits intranät

Kund: AvestaPolarit (nu en del av Outokumpu) (2003) Uppdrag: Vi utvecklade en taxonomi (ämnesstruktur) som del i ett koncernövergripande Knowledge Management-projekt med syfte att organisera dokument och information på intranätet, i databaser etc.

Publicerad i Kunduppdrag Taggar: , ,

På nattygsbordet 2003 – lästips

Här följer ett urval böcker som vi gillade och rekommenderade 2003.

Publicerad i Lästips Taggar: , , , ,

Ämnesguider – så funkar dom

En ämnesguide är ett sökverktyg som sorterar länkar i huvud- och underkategorier efter ämne.

Publicerad i Artikel Taggar: , , ,

Därför är Sveriges Radios webbplats så bra

En av de bästa webbplatserna i Sverige har utvecklats av en stor, statlig institution. En sån där gammal grå elefant som ständigt dödsförklaras men lik förbaskat fortfarande lever. Det är Sveriges Radio det handlar om.

Publicerad i Krönika Taggar: , , , ,

Usability-trender hösten 2002

Jag reser till USA i dagarna fyra och hör Jared Spool med flera avliva en hel del av Jakob Nielsens gamla sanningar. User Interface East är en matnyttig konferens (dock med onyttig mat) och jag får med mig både intryck

Publicerad i Referat Taggar: , , ,

Lumano möter Peter Morville

I mitten av november var Peter Morville i Stockholm för att presentera ”An Information Architect’s Manifesto”. Självklart var Lumano på plats för att lyssna. Vi passade även på att äta lunch med Mr Morville.

Publicerad i Intervju Taggar:

Louis Rosenfeld, informationsarkitekt

Chef för ett växande webbkonsultföretag, författare och informationsarkitekt – samt bibliotekarie. Louis Rosenfeld var en självskriven talare på Intranets ’99, en tredagarskonferens som gick av stapeln i San Francisco under tre soliga majdagar 1999.

Publicerad i Intervju Taggar: