Föreningswebben

Lumano utför på uppdrag ev en kund en undersökning om föreningars användning av webben.

Syftet med undersökningen är att undersöka hur svenska föreningar använder webbplatser/hemsidor/bloggar i sin verksamhet. Studien kommer att försöka ringa in vilka behov när det gäller metoder, kunskap och verktyg för att ha verklig nytta med sina webbplatser. En bakomliggande tanke är att sätta samman ett paket av webbhotell, verktyg och tipsa om metoder att erbjuda föreningar.

Undersökningen består av flera steg:

  • Enkätundersökning.
  • Intervjuer och/eller fokusgrupper.

Enkäten

Vi vänder oss till dig som antingen jobbar aktivt med föreningens webbplats/hemsida/blogg (som webbmaster, redaktör, skribent eller så), informationsansvarig och till föreningens styrelse. Om du inte anser att du är rätt person i föreningen att besvara enkäten så får du gärna skicka det länken vidare till den person som du anser kan besvara den.

Undersökningsresultatet

En preliminär rapport baserad på enkätundersökningen sammanställdes och presenterades för uppdragsgivarna.

Några enstaka frågor från en mindre grupp responenter som fick utföra undersökningen på prov.

Vad händer nu?

Parallellt med undersökningen om behoven har en utredning gjorts om de affärsmässiga möjligheterna med en paketlösning för föreningar. Den indikerade att det inte fanns några vinstmöjligheter. Det har gjort att några av uppdragsgivarna i konsortiet dragit sig ur. Jag (Stefan Pettersson på Lumano) undersöker möjligheterna att samla webbfolk som kan jobba med detta ideellt, att plocka ihop en ”verktygslåda” för att göra det lättare för föreningar att bygga och underhålla sina egna webbplatser. Är du intresserad av att vara med? Mejla Stefan, stefan.pettersson@lumano.se.


Tillägg:

Publicerad i Kunduppdrag Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*