Användartester av UR:s webbplats

Kund: Utbildningsradion, (2003)
Vårt uppdrag: Vi genomförde användartester på utvalda delar av Utbildningsradions externa webbplats. Sammanlagt rekryterades 16 testanvändare som under observation fick genomföra uppgifter på webbplatsen. Syftet var att identifiera problemområden inför en revideringen av Utbildningsradions sajt.

Inför användartesterna höll vi en workshop kring målgrupper och användargrupper. Resultatet från workshopen använde UR som underlag när testpersoner skulle rekryteras.

Resultatet från användartesterna presenterades tillsammans med åtgärdsförslag som nu utgör ett underlag för Utbildningsradions revidering och vidareutveckling av webbplatsen. Utbildningsradion kommer att titta på möjligheten att återkommande genomföra liknande tester, för att kontinuerligt utvärdera användbarheten och förändringar som implementeras på sajten.

Michael Topelius, Utbildningsradion, om att jobba med Lumano:”Det har varit en rolig och innehållsrik resa att genomföra användartester tillsammans med er. Resultatet av våra gemensamma ansträngningar i form av workshop och tester utgör en viktig pusselbit i arbetet att lyfta vår webbplats, ur.se.”

Kristin Emilsson jobbade som konsult på Lumano med informationsarkitektur och användbarhet. Nu jobbar hon på annat håll men hennes artiklar är fortfarande lika bra.

Publicerad i Kunduppdrag Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*